Részvétel Közép-Ázsiai űrkonferencián és a Türk Tanács tagállamainak valamint megfigyelőinek űrkutatási munkacsoport ülésén

Publikálva: 2022. május 13.

2022. május 10-11. között rendezték meg az első Közép-Ázsiai űrkonferenciát Taskentben, melynek margóján sor került a Türk Államok Szervezete tagállamainak és megfigyelőinek második űrkutatással kapcsolatos munkacsoport ülésére. A két napos konferencián és a szakértői ülésen magyar delegáció is részt vett.

A két napos konferenciára körülbelül 12 ország 80-100 képviselője érkezett az üzbég fővárosba, ahol 6 témában (űrtechnológia, földmegfigyelés, új műholdas technológiák, kormányzati és piaci műholdas kommunikáció, drón és UAV alkalmazások, valamint az űrszektor fenntartható fejlődése) tartottak előadásokat a meghívottak.

A konferencia margóján szervezték meg a Türk Tanács tagállamainak és megfigyelőinek második űrkutatással kapcsolatos munkacsoport ülését. A szakértők egyetértettek abban, hogy az űrszektor folyamatos fejlődése miatt szorosabb együttműködést alakítsanak ki az űrkutatás és az űrtevékenység területén.

Menü

Főoldal

Navigáció