Partner országok rendezvényei és pályázati lehetőségek

Várja jelentkezőit az Alpbachi Nyári Iskola

Publikálva: 2023. február 7.

2023. február 28-ig várja jelentkezőit az idei Alpbachi Nyári Iskola. A jelentkezők közül 60 hallgató kerül kiválasztásra a mérnök és természettudományok területéről, akik egy tíznapos képzésen vehetnek részt az ausztriai Alpbach-ban.

Tovább a teljes cikkre

Ma 65 éve, hogy a világ első műholdja, a Szputnyik-1 pályára állt

Publikálva: 2022. október 4.

1957. október 4-én az emberiség történetében beköszöntött az „első űrkorszak”. Ezen a napon egy továbbfejlesztett R–7 típusú interkontinentális ballisztikus rakétával a Szovjetunió Föld körüli pályára állította a Szputnyik–1 műholdat, a világ első ember alkotta mesterséges égitestét.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel lengyelországi rendezvénynek a közép-európai űrügyi együttműködést áttekintő szekciójában

Publikálva: 2022. június 9.

A lengyelországi Boroszló (Wrocław) városában június 3-án megrendezett Forum G2 rendezvény fél napos szekcióját – „EEC in Space” – a közép- és kelet-európai országok űrtevékenysége bemutatásának, a régión belüli együttműködési lehetőségek megvitatásának szentelték.

Tovább a teljes cikkre

ILA Berlin légi- és űripari kiállítás

Publikálva: 2022. május 6.

2022. június 22-26. között rendezik meg Berlinben az EU Bizottság támogatásával az ILA Berlin kiállítást, amely légiipari, űripari és védelmi ipari szekcióval is rendelkezik.

Tovább a teljes cikkre

Luxemburgi konferencia az űrerőforrásokról

Publikálva: 2022. április 12.

A Luxemburgi Űrügynökség 2022. május 3-5 között három napos, hibrid formátumú konferenciát rendez az űrerőforrások témakörében.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi űripari vásár és szakmai fórum Braziliában

Publikálva: 2022. április 8.

A Brazil Űrügynökség (AEB) támogatásával 2022. május 17. és 19. között második alkalommal rendezik Sao Paolo-ban a „SpaceBR Show” nemzetközi űripari vásárt, valamint párhuzamosan egy hibrid formában is követhető űrszakmai fórumot.

Tovább a teljes cikkre

Jelentkezési lehetőség a török Teknofest versenyre

Publikálva: 2022. február 21.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Teknofest elnevezésű légügyi, technológiai és űrkutatási fesztivált Törökországban. Az eseményre 2022. augusztus 30 és szeptember 4. között kerül sor a Samsun Çarşamba repülőtéren.

Tovább a teljes cikkre

Légi, űr- és védelmi ipari szakmai kiállítás Tunéziában – 2022. május

Publikálva: 2022. február 16.

Az International Aerospace and Defence Exhibition Tunisia légi- és védelmi ipari kiállítást 2022. május 11. és 15. között rendezik meg Tunéziában, Dzserbában a Zarzis Nemzetközi Repülőtéren.

Tovább a teljes cikkre

Magyar prezentáció szingapúri űrtechnológiai rendezvényen

Publikálva: 2022. február 10.

Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos virtuális formában vett részt panelbeszélgetésen a Szingapúrban február 10-én megrendezett Global Space and Technology Convention rendezvényen.

Tovább a teljes cikkre

Részvételi lehetőség csehországi V4 űripari konferencián és üzleti fórumon

Publikálva: 2021. október 5.

A csehországi Brno-ban 2021. november 11-én rendezendő Central Europe Space Industry Day lehetőséget nyújt az űriparban és űrkutatásban tevékenykedő közép-európai (cseh, lengyel, szlovák, magyar) entitások közötti együttműködések kialakítására.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció