Európai Űrügynökség (ESA)

Space Terminal űripari inkubációs pályázata hazai start-up cégek számára

Publikálva: 2022. május 5.

Az Európai Űrügynökség (ESA) magyarországi üzleti inkubátorháza (Business Incubation Centre) folytatja az űripar iránt érdeklődő hazai start-up cégek támogatását: a jelenleg meghirdetett űripari innovációs pályázati forduló határideje 2022. június 20.

Tovább a teljes cikkre

ESA pályázati lehetőségek az Európai Űrközpont fejlesztésére

Publikálva: 2022. május 3.

Az Európai Űrügynökség felhívást tett közzé európai vállalatok számára a Francia Guyana területén működő Európai Űrközpont (CSG) infrastrukturális működtetésével kapcsolatos ipari szolgáltatásokra. Az ESA emellett május és június hónapban több workshopot is szervez a meghirdetett pályázati lehetőségek, valamint a kapcsolódó pályázati rendszer alaposabb megismertetésére.

Tovább a teljes cikkre

ESA Industry Space Days 2022 – regisztráció

Publikálva: 2022. április 27.

Az Európai Űrügynökség közzétette a felhívását a hollandiai Noordwijk-ban lévő ESA létesítményben (ESTEC) 2022. szeptember 28-29. között tartandó űripari napok rendezvényre.

Tovább a teljes cikkre

ESA közlemény az Oroszországgal folytatott együttműködésről

Publikálva: 2022. március 1.

Az Európai Űrügynökség 2022. február 28-án, a tagállamokkal folytatott konzultációt követően közleményt adott ki az ESA és az orosz fél közötti kapcsolatokról - az Ukrajnában folyó háborús helyzet, és a tagállamok által elrendelt szankciók tükrében.

Tovább a teljes cikkre

ESA felhívás Young Graduate Trainee programra való jelentkezésre

Publikálva: 2022. február 13.

Az Európai Űrügynökség közzétette idei felhívását a YGT (Young Graduate Trainee) programra való jelentkezésre, amely a frissen végzett európai fiatalok számára biztosít lehetőséget az ESA tevékenységbe való bekapcsolódásra, egy évre szóló szerződéssel.

Tovább a teljes cikkre

Az ESA „Teach with Space” online képzése tanárok számára

Publikálva: 2022. január 20.

Az Európai Űrügynökség közzétette a tanárképző programjának részleteit, amely keretében 2022 tavaszán általános iskolai és középiskolai tanárok vehetnek részt online kurzusokon. A cél az űrtechnológián alapuló oktatás európai szintű támogatása.

Tovább a teljes cikkre

Space Terminal felhívása űripari start-up cégek számára

Publikálva: 2022. január 10.

Az ESA magyarországi üzleti inkubátorháza (Business Incubation Centre) folytatja az űripar iránt érdeklődő hazai start-up cégek toborzását, a következő jelentkezési határidő 2022. február 20.

Tovább a teljes cikkre

ESA Industry Space Days rendezvény

Publikálva: 2021. november 26.

2021. december 7-én és 8-án az Európai Űrügynökség megbízásából szerveződik virtuális formában „Industry Space Days” (ISD) rendezvény. A program általános célja, hogy elősegítse az együttműködést a különböző szereplők között az űrszektor egészében, emellett külön hangsúlyt fektetnek a kereskedelmi hasznosításra.

Tovább a teljes cikkre

ESA gyakornoki program, illetve Junior Professionals program meghirdetése

Publikálva: 2021. november 5.

Az Európai Űrügynökség (ESA) meghirdetett programjairól az alábbi felületeken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Tovább a teljes cikkre

ESA navigációs programjáról workshop Budapesten

Publikálva: 2021. november 4.

November 9-én az Európai Űrügynökség navigációs programjának két szakértője tart személyes workshopot Budapesten a magyar érdeklődők számára.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció