Európai Unió (Űrprogram, Horizon Europe, EUSPA)

Pályázható ideiglenes alkalmazotti álláshelyek az Európai Unió Űrprogramügynökségénél

Publikálva: 2022. augusztus 19.

Az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA) ideiglenes alkalmazotti (Temporary Agent, TA) álláslehetőségeket hirdet 2022. augusztus 31-i jelentkezési határidővel. A szerződés időtartama eredendően 5 év, a meghosszabbítás lehetőségével. A munkavégzés helye az Űrprogramügynökség székhelye, Prága.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati lehetőség az Európai Unió Védelmi és Űripari Főigazgatóságára

Publikálva: 2022. június 22.

Az Európai Bizottság az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal támogatásával pályázatot hirdet tanácsosi (AD7), valamint szakértői (AD9) szintű állások betöltésére az űripar szakterületén. A pályázat feltétele egy nyílt versenyvizsgán történő sikeres részvétel.

Tovább a teljes cikkre

Uniós támogatási források start-up cégek, kis- és középvállalkozások számára

Publikálva: 2022. április 19.

2022. április 27-én uniós támogatási forrásokról ad online tájékoztatást a European Innovation Council (EIC), közösen a EU Űrprogramügynökségével (EUSPA).

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unió űrinnovációs webináriuma az ukrán menekültek megsegítésére

Publikálva: 2022. április 7.

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet tükrében webináriumot szervez az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA) 2022. április 12-én 10:00 és 11:00 óra között „EUSpace4Ukraine” címmel. A szervező fél célja, hogy mozgósítsa az EU űrinnovációs közösségét, és megoldásokat kínáljon a háború elől menekülők humanitárius támogatásának fokozására.

Tovább a teljes cikkre

Sztáray Péter államtitkár az EU-s űrügyi tanácskozáson

Publikálva: 2022. február 16.

Az EU Tanács francia elnökségének meghívására 2022. február 16-án, Toulouse-ban tartottak informális ülést az EU Versenyképességi Tanácsának, valamint az Európai Űrügynökség (ESA) Tanácsának formációjában a két szervezet tagállamainak űrügyekért felelős kormányzati vezetői.

Tovább a teljes cikkre

EUSPA pályázati lehetőségek

Publikálva: 2021. november 30.

Összesen 32,6 millió euró támogatás érhető el az Európai Unió Űrprogramügynökség (EUSPA) pályázatai által. A program célja olyan innovatív downstream alkalmazások kifejlesztésének támogatása, amelyek az EU Űrprogramjának az adataira támaszkodnak.

Tovább a teljes cikkre

Közvetlen Uniós programok támogatása

Publikálva: 2021. október 7.

2021. október 14-én a Miniszterelnökség „Közvetlen uniós források 2021-2027” című szakmai napot tart a D50 Kulturális Központban. A rendezvényen több, az űrkutatáshoz kapcsolódó előadás (Európai Űrprogram, Horizon Europe) is meghallgatható lesz.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Védelmi Alap (EDF) 2021. évi pályázati kiírásai

Publikálva: 2021. szeptember 14.

Az Európai Bizottság (COM) jelentette be az Európai Védelmi Alap (EDF) első, 2021. évi pályázatainak megjelenését. 37 pályázati témakörre vonatkozóan 23 pályázati felhívás került megjelentetésre, melyből kettő az űrkutatás területéhez kapcsolódik.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA) elindította a #myEUspace versenyt

Publikálva: 2021. szeptember 14.

Az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA) a korábbi versenyek sikerére alapozva, de kibővített tevékenységi körrel szeptember 1-jén jelentette be a #myEUspace verseny elindítását.

Tovább a teljes cikkre

European Defence Fund (EDF) pályázati információs nap

Publikálva: 2021. július 29.

Az Európai Bizottság Védelmi Ipari és Űrügyi Főigazgatósága (Directorate General for Defence Industry and Space – DG DEFIS) 2021. szeptember 15-17-én virtuális információs napot szervez az Európai Védelmi Alap (EDF) 2021-es pályázati felhívásainak potenciális pályázói számára.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció