Könyvajánló: megjelent a „Magyarország és a Világűr” című kötet

Publikálva: 2021. november 8.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) koordinálásával készült, és az MCC Press kiadó által megjelentetett, gazdagon illusztrált kiadvány bemutatja Magyarország szerepét az űrtevékenységben. A kötet elkészültét a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta.

A kötet szakmai háttéranyagait csaknem száz, az űrkutatás számos területén kiemelkedő szakértő írta, így hasznos információkat nyújthat mind a témában jártas olvasóknak, mind a téma iránt érdeklődő diákoknak. A könyvben található QR-kódok további naprakész szakmai információkat nyújtanak egy-egy specifikus témában.

 

„Ha ma lekapcsolnánk a világűrben működő berendezéseket, a világgazdaság és társadalmaink összeomlanának. A kommunikáció, a navigáció, a meteorológia, a földmegfigyelés elképzelhetetlen űrtevékenység nélkül. Az űreszközök mára a kritikus infrastruktúra részét képezik, ezért védelmük kiemelten fontos feladat. Az emberiség erőteljesen fokozni fogja űrtevékenységét az elkövetkező évtizedekben is. A cél az, hogy ebben a folyamatban Magyarország továbbra is érdemben vállaljon szerepet, ahogy tette ezt az űrkutatás hajnala óta” – Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.

 

A könyvesboltokban már elérhető kiadványt a KKM részéről ajánljuk az érdeklődők figyelmébe. A KKM tervei között szerepel, hogy a kötetből egy-egy példány eljuttatunk minden belföldi, illetve kárpát-medencei magyar középiskola könyvtárába.

 

 

További források:

https://www.urvilag.hu/hazai_kutatohelyek_es_uripar/20211101_konyvajanlo_magyarorszag_es_a_vilagur

 

https://mccpress.hu/magyarorszag-es-a-vilagur-szerepunk-a-vilag-urtevekenysegeben-590

 

Menü

Főoldal

Navigáció