A Külgazdasági és Külügyminisztérium a 2022. március 29-31. között megrendezett „InnoElectro 2022” szakkiállításon előadásokkal és kiállítói standdal hívta fel az elektronikai szakma és a megjelent más érdeklődők figyelmét az űrágazat, a magyar űrtevékenység és különösen a HUNOR űrhajós-program jelentőségére.

Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos tartotta a rendezvény nyitó előadását „A magyar űrtevékenység helyzete és lehetőségei” címmel.

Vargha Tamás államtitkár a konferencia Űripari Szekciójának lezáró eseményeként tartott köszöntőt, melyben Magyarország Űrstratégiájának célrendszerét és eddig megvalósított lépéseit ismertette.

A Minisztérium kiállítói standján a magyar űrkutatás kiemelkedő szakmai műhelyei kaptak lehetőséget tevékenységük bemutatására: BME Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék Űrtechnológia Laboratórium; ELTE Űrkutató Csoport; ELKH Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet; Energiatudományi Kutatóközpont Űrkutatási Laboratórium; Magyar Asztronautikai Társaság; Műegyetemi Rádió Club Egyesület; WIGNER Fizikai Kutatóközpont Űrfizikai és Űrtechnológiai Osztály.

Mind az előadások, mind e szervezetek és kutatócsoportok bemutatott kiadványai, saját fejlesztésű berendezései és megtekinthető prezentációi komoly érdeklődéssel találkoztak a rendezvény három napja során.