Október 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamába a www.mkoprogram.hu weboldalon!

Egy egyedülálló karrierindító program, amely a pályakezdő fiatalok számára nyújt hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes ösztöndíjat, szakmai és közéleti képzéseket, mindezt folyamatos mentori támogatás mellett.

A felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapot egy általuk választott minisztériumnál tölthetnek el, majd három hónapot külföldön, egy magyar külképviseleten vagy nemzetközi szervezetnél szerezhetnek munkatapasztalatot. Heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseken vehetnek részt, személyes fejlődésüket pedig végig egy mentor támogatja.

Havi 250 000,– Ft ösztöndíjban részesülnek, amely adó- és járulékmentes. A külföldi programszakasz ideje alatt pedig – a fogadó ország megélhetési költségeire figyelemmel – átlagosan 450 000,– Ft-ot biztosítanak a számukra.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy ugródeszkát jelentsen a diplomás, nyelveket beszélő, ambiciózus fiatalok számára, és beindítsa karrierjüket a közigazgatásban – 2021-ben tízből kilenc ösztöndíjast kormánytisztviselőként foglalkoztattak tovább.

Megéri jelentkezni! További részletek a www.mkoprogram.hu oldalon. Sikeres pályázást, eredményes felvételit kívánok minden fiatalnak!