2021. december 7-én és 8-án az Európai Űrügynökség megbízásából szerveződik virtuális formában „Industry Space Days” (ISD) rendezvény. A program általános célja, hogy elősegítse az együttműködést a különböző szereplők között az űrszektor egészében, emellett külön hangsúlyt fektetnek a kereskedelmi hasznosításra.

A résztvevőknek lehetősége lesz megismerni az űriparban rejlő trendeket és üzleti lehetőségeket az online esemény során, előadásokat hallgathatnak meg az ESA, valamint az európai űripar új, feltörekvő és befutott szereplőitől. Párhuzamosan bemutathatják saját termékeit és szolgáltatásaikat, és kapcsolatokat építhetnek ki a jövőre szóló együttműködések serkentése céljából.

A 2021-es rendezvény a kereskedelmi hasznosítás és ösztönzés szükségességére fekteti a hangsúlyt. Napjaink dinamikusan változó és fejlődő űrkereskedelmi szektorának ökoszisztémájának a fenntarthatóságból is jelesre kell vizsgáznia, így az eseményen kiemelt figyelmet fordítanak a „zöld űrtevékenység” témakörére is, mely többek között szorosan illeszkedik az ESA Agenda 2025-ös elveihez.

 

Az idei ISD legfontosabb elemei:

  Vitaindító előadások és panelbeszélgetések az ESA, az iparág, az ipari szövetségek és az intézményi partnerek közreműködésével;

ESA előadások és műhelyprogramok az üzleti lehetőségekről és a jövőbeli tevékenységekről;

virtuális kiállítás ESA és az ipari standokkal, valamint a jövőbeli partnerekkel való kapcsolatteremtés lehetősége;

hálózatépítési lehetőségek az űrközösség számára, beleértve a személyes találkozókat, az iparági rapid találkozókat és „pitch” prezentációkat.

Az esemény nyitott az ESA-tagállamok entitásai számára, a részvétel díjtalan.

További információért az esemény hivatalos honlapján érdemes tájékozódni:

https://isd.esa.int/