A Lechner Tudásközpont által kifejlesztett alkalmazásban Sentinel űrfelvétel mozaik, valamint az űrfelvételekből levezetett tematikus rétegek is láthatók.

A Copernicus program az Európai Unió földmegfigyelési programja, amely a "Sentinel" műholdcsalád felvételei és egyéb adatok alapján lehetővé teszi a földfelszín, az óceánok és a légkör monitorozását, így támogatva többek között a klímaváltozás hatásainak részletes vizsgálatát. A program legnagyobb hatású fejlesztéseinek egyike a Sentinel műholdfelvételek szabad hozzáférésének biztosítása.

Hazánkban a Miniszterelnökség szakmai háttérintézményeként működő Lechner Tudásközpont foglalkozik a távérzékelési eljárásokkal gyűjtött földmegfigyelési adatok, többek között űrfelvételek közigazgatás-fejlesztési és támogatási célú feldolgozásával, kiértékelésével – együttműködve az Európai Űrügynökséghez kapcsolódó hazai feladatokat koordináló Külgazdasági és Külügyminisztériummal. A honlapon elérhetővé tett, folyamatosan bővülő adatokkal a Copernicus program eredményeinek minél szélesebb felhasználását szeretnénk támogatni. 

A böngésző elérhető ezen a linken.

A böngészővel kapcsolatos további információk itt érhetők el.

Forrás: Lechner Tudásközpont