2023. június 27-én és 28-án kerül megrendezésre a „Cassini Entrepreneurship Days” esemény. A prágai találkozó célja azon legígéretesebb európai startupok úttörő fejlesztéseinek bemutatása, amelyek az űripar és űrkutatás előtt álló kihívások kezelését helyezik fókuszba. A program elsődleges támogatója az Európai Unió Űrprogramügynöksége (EUSPA).

A CASSINI az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött, és az űriparban tevékenykedő innovatív startupokat, illetve kis- és középvállalkozásokat támogató kezdeményezés, mely segíti a fejlesztésekhez szükséges tőke előteremtését, és a termékek piacra lépését és növekedését. Hosszútávú célja új szolgáltatásokkal és termékekkel erősíti Európa űrügyi versenyképességét és űriparát.

A „Cassini Entrepreneurship Days” keretében a vállalkozások bemutathatják a CASSINI program keretében megvalósított / megvalósítandó legforradalmibb megoldásaikat. A program helyet ad a „myEUspace” verseny (2022) döntőseinek bemutatásának is. A kétnapos rendezvény alkalmat kínál befektetőknek, vállalkozóknak és érdeklődőknek több mint 50 európai startup fejlesztéseinek helyszíni megismerésére. A részvétel mindenkinek javasolt, aki exkluzív betekintést szeretne nyerni a legújabb technológiák piacára, ötleteket és javaslatokat osztana meg, együttműködési lehetőségeket alakítana ki és fejlesztené partnerihálózatát

A „Cassini Entrepreneurship Days” napirendjének legfontosabb elemei:

  • 50 európai kis- és középvállalkozás innovációinak megismerése egy kiállítás keretein belül;
  •  panelbeszélgetések az űr jövőjével, űripari vállalkozások vezetésével kapcsolatban;
  • műhelyprogramok üzletbővítés, kapacitásépítés és forrásteremtés témájában;
  • a „myEUspace” verseny döntőseinek díjazása.

További információt az esemény meghívójában és napirendjében olvashatnak.