A magyar InnoStudio Zrt. és a japán Japan Manned Space Systems Corporation közös szervezésében zajlik a „Gyógyszerkutatás az űrben” c. webinar sorozat, amelynek záró rendezvényét március 24-én tartják.

Az elmúlt években több nemzetközi, tudományos tanulmány mutatott rá, hogy a mikrogravitációban történő gyógyszerkutatás ígéretes lehetőséget kínál már létező gyógyszerek (újraformulázásuk általi) hatékonyabbá tételéhez, új hatóanyagok és gyógyszeripari technológiák kifejlesztéséhez. A közelmúltban az InnoStudio világelsőként tett kísérletet COVID-19 ellenes gyógyszerfejlesztésre a Nemzetközi Űrállomáson.

 

A webinar sorozat és előadásai egyszerre közelítik meg tudományos és piaci célú tekintetben az űrbeli gyógyszerkutatás és fejlesztés lehetőségeit. Az online rendezvényen az előadók között szerepelnek a NASA és ESA képviselői is. A HUNOR (Hungarian to Orbit) magyar kutatóűrhajós program tudományos feladatai között gyógyszerkutatási kísérlet is tervbe van véve.

 

További információk az angol nyelvű rendezvényről a szervezők honlapjáról:

 

Following the successful 1st and 2nd Drug Discovery in Space webinars organized by Japan Manned Space Systems Corporation (JAMSS) and InnoStudio Inc., we are now inviting you to the 3rd webinar event of the series to be held on 24th March, 2022, where our internationally renowned speakers will talk about the related commercial opportunities and perspectives:

 

Kenneth A. Savin, Redwire Space (US): Microgravity as an emerging tool

 

Bernhard Hufenbach, ESA / ESTEC: Accelerating industrial innovation in life sciences and biomanufacturing


For more information about the speakers and the program of the full webinar series visit our website at: 

https://drugdiscoveryinspace.com/commercial-opportunities-perspectives/