Várja jelentkezőit az Alpbachi Nyári Iskola

Publikálva: 2023. február 7.

2023. február 28-ig várja jelentkezőit az idei Alpbachi Nyári Iskola. A jelentkezők közül 60 hallgató kerül kiválasztásra a mérnök és természettudományok területéről, akik egy tíznapos képzésen vehetnek részt az ausztriai Alpbach-ban.

A nyertes jelöltek a program során mélyreható tudást szerezhetnek az űrtudományok egyes területeiről, többek között annak mérnöki, és szervezésbéli aspektusairól. A tanulmányi időszak során a résztvevők neves szakértők iránymutatásaival négy csoportban készülnek fel egy, az általuk meghatározott tudományosan megalapozható küldetésre. A foglalkozások alatt a résztvevők a nyári iskola aktuális témájának megfelelően egy olyan projektet dolgozhatnak ki, amely magában foglalja egy küldetés szimulációját és a hozzá tartozó űreszköz tervezésének folyamatait. A hallgatóknak képesnek kell lenniük egy nemzetközi, a szektorra jellemző multidiszciplináris tudományágakat képviselő csapatban együttműködni és összehangolni a szimuláció technikai és tudományos célkitűzéseit. A program zárásakor az egyes csapatok egy szakértőkből álló zsűrinek számolnak be a kidolgozott tanulmányaikról, bizonyos kritériumok és a kivételes tudományos bizonyíthatóság mentén az elkészült projektek akár az ESA valódi küldetéseinek részét is képezhetik a jövőben. A program hivatalos témája az “Exoplanets: Understanding alien worlds in diverse environments” címet viseli.

A részvételre való jogosultság feltételei, hogy a jelentkező:

A kiválasztási kritériumok:

A jelentkezés díjhoz kötött (450 EUR), melyhez Magyarországon a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénzügyi támogatás megítélésében jogosult.

További információ és a regisztráció a program hivatalos oldalán érhető el (www.summerschoolalpbach.at).

Menü

Főoldal

Navigáció