Közel fél száz jelentkező folytathatja a HUNOR űrhajós-kiválasztási folyamatát az Európai Űrügynökségnél

Publikálva: 2022. március 23.

A HUNOR - Magyar Űrhajós Program űrhajós toborzás keretében száz jelentkező tölthette ki február folyamán az űr- és repülőipari sztenderdeknek megfelelő on-line alkalmassági tesztet, mely az alapvető képességek és személyiségjegyek felmérését szolgálta.

A kiértékelést követően a rendkívül erős mezőny közel fele folytathatja a kiválasztási folyamatot, amely ettől a ponttól az Európai Űrügynökség szervezésében az ESA hamburgi teszthelyszínein fog tovább zajlani. Az érintett jelentkezők március végén utazhatnak Németországba, hogy személyes jelenléttel vegyenek részt az ottani felméréseken. Ezt követően az ügynökség által kiválasztott jelöltekre rendkívül alapos egészségügyi és pszichológiai szűrővizsgálatok várnak szintén az ESA szervezésében.

Az Európai Űrügynökségnél folytatódó válogatásra továbbjutó jelöletek magasan képzett szakemberek, jelentős részük rendelkezik tudományos fokozattal, és közülük sokan kutatóként és/vagy egyetemi oktatóként dolgoznak, de vannak hivatásos pilóták és praktizáló orvosok is. Egy dologban mindannyian azonosak: az űrrepülés és űrkutatás iránt rajongásukban.

Menü

Főoldal

Navigáció