Magyar részvétel lengyelországi rendezvénynek a közép-európai űrügyi együttműködést áttekintő szekciójában

Publikálva: 2022. június 9.

A lengyelországi Boroszló (Wrocław) városában június 3-án megrendezett Forum G2 rendezvény fél napos szekcióját – „EEC in Space” – a közép- és kelet-európai országok űrtevékenysége bemutatásának, a régión belüli együttműködési lehetőségek megvitatásának szentelték.

Magyarországról a HUNSPACE Magyar Űripari Klaszter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Űr- és Védelmi Ipari Kollégiuma, valamint egyes cégek képviselői tartottak a hazai ipari vállalatokat, illetve szervezeteket bemutató előadásokat. A többek között a Lengyel Űrügynökség (POLSA) támogatásával megvalósult rendezvény alkalmat adott a többi képviselt régiós – elsősorban lengyel – cég tevékenységének fő vonalakban történő megismerésére, ill. kapcsolatfelvételre is.

A magyar űrtevékenység kormányszintű koordinációjáért felelős KKM, valamint a rendezvény űrügyi szekciójának megszervezését kezdeményező lengyel házigazdák egyetértettek abban, hogy mielőbb szükséges a régió országaiban, így különösen  a V4 térségben az űrrel foglalkozó szakmai entitások jelenleg kezdeti szakaszban lévő együttműködését fejleszteni és támogatni.

További információk a rendezvényről: https://forumg2.com/agenda-2022/ oldalon belül az „EEC in Space” menüpont

Menü

Főoldal

Navigáció